Hvornår har min hund brug for kiropraktik?
- Snerrer, snapper og evt bider efter dig når du vil berøre bestemte områder af kroppen, som tidligere har været uproblematiske at røre
- Knurrer
- Vil ikke berøres
- Pludselige hvirvler i rygpelsen
- Pludseligt ændret adfærd overfor andre hunde
- Ændring i ryglinjen
- Gl hunde
- Spondylose, HD, AD , skader (eks korsbånd)
Hvad er kiropraktik
Kiropraktik søger at genoprette hundens naturlige bevægelighed. Spændinger opstået under leg og træning samt ulykker og skader, sætter spor i kroppen og disse kan føre til, at hunden får nedsat bevægelighed af sine led.
De fleste hunde vil få forøget velvære af at blive løsnet op. Hunde med kroniske skader og gl. hunde har endvidere godt af at få fjernet nogle af de spændinger der opstår andre steder i kroppen som følge af skader og tidens tand.
Hos udstillingshunde er det også særdeles vigtigt, at overlinjen ikke bliver krum og at hunden kan bevæge sig så frit og korrekt som muligt.
Brugshunde og andre arbejdende hunde er i større risiko for, at der opstår problemer i kæbeled, hals/nakke og lænd, da de ofte har meget skiftende miljø og arbejdssituationer, hvor apportering af tunge genstande, bidende arbejde og opsøgende arbejde er en del af risikofaktorerne.
Undersøgelsen er en grundig gennemgang af tilgængelige led på hunden, der mobiliseres således at bevægeligheden kan undersøges og korrigeres om nødvendigt. Gennemgangen er af ben, ryg og hoved/hals. Der ligges vægt på at holde miljøet så stressfrit for dyret som muligt, så der kan opnås størst mulig effekt af behandlingen.
Typisk anbefales det, at hundene holder lidt fri efter behandlingen, og at man i en kort periode efter ikke træner eller udsætter hundene for store temperatur-udsving.