Kiropraktik til heste

Hvornår har din hest brug for kiropraktik?
Har din hest ændret adfærd? Er den blevet irritabel at strigle – sitrer og ryster sig under børsten? Forsøger at undgå berøring på bestemte steder af kroppen?
Er den sur ved pålæggelse af sadel og stramning af gjord? Har den pludselig fået gjordkrampe?
Er den pludseligt begyndt at bukke umotiveret? Eller at stikke af eller stejle?
Har du svært ved at bøje hesten på den ene volte? At få den til at engagere bagbenene rigtigt? Svært ved at holde skulderen inde på plads?
Sætter den hovedet på sned under ridning? Er stram og ueftergiven på tøjlen på den ene volte?
Har din hest konstateret en kronisk lidelse i bevægeapperatet og fungerer den med det stadig som ridehest?

Ja så kan det sagtens være din hest kunne trænge til at blive løsnet op i kroppen.

Hvad er kiropraktik?
Kiropraktik søger at genoprette hestens naturlige bevægelighed. Spændinger i træningen, uheld og leg på folden samt ulykker og skader, sætter spor i kroppen og disse kan føre til, at hesten får nedsat bevægelighed af typisk ryg, bækken, hals/nakke eller skuldre.

Undersøgelsen er en grundig gennemgang af tilgængelige led på hesten, der mobiliseres således at bevægeligheden kan undersøges og korrigeres om nødvendigt. Gennemgangen er af ben, ryg og hoved/hals.
Typisk anbefales det, at hestene holder lidt fri efter behandlingen, og at man i en kort periode efter behandlingen ikke øger træningskravet på hesten.
En del af den spænding der opstår ved træning kan forsøges løsnet ved en dygtig hestemassør. De fleste heste både nyder og har rigtig stort gavnlig effekt af massagen. Jeg arbejder sammen med flere hestemassøren for at optimere din hests præstationer og velbefindende og de jeg henviser til herunder vil kunne fortælle dig om hesten skal have en kiropraktisk behandling efterfølgende.
Jeg henviser bla. til:
Maja Flarup – www.gladhest.dk,
Brigitta Willumsen – www.brv-hestemassage.dk
Kay Walton og Claudette Holm